Product was successfully added to your shopping cart.

TIRAMISU Z MALINAMI IN VINTAGE INDIGO KOLEKCIJA OBLIKOVALKE KATIE ALICE

Ker se v vročini poletnih dni najbolj priležejo osvežilne, mrzle sladice, za pripravo katerih ni potrebno prižigati pečice, vam svetujemo, da v kvadratnem pekaču Vintage Indigo pripravite najboljši tiramisu z malinami in ga servirate na ujemajočih desertnih krožnikih.

TIRAMISU Z MALINAMI IN VINTAGE INDIGO KOLEKCIJA OBLIKOVALKE KATIE ALICE

Na naših poličkah že nekaj časa najdete Vintage Indigo kolekcijo, britanske oblikovalke Katie Alice. Oblikovalka je s tradicionalnimi vzorci v modro-beli kombinaciji porcelanu vdahnila novo življenje. Kolekcija vsebuje različne kose kuhinjskega tekstila, pribora, skodelic, krožnikov, posod in podstavkov za serviranje, katere zaznamujejo značilni pikasti in karo vzorci ter motivi vrtnic, ki nas prav gotovo očarajo s svojo eleganco.

Pa še nasvet za uporabo kvadratnega pekača Vintage Indigo:

Ker se v vročini poletnih dni najbolj priležejo osvežilne, mrzle sladice, za pripravo katerih ni potrebno prižigati pečice, vam svetujemo, da v kvadratnem pekaču Vintage Indigo pripravite najboljši tiramisu z malinami in ga servirate na ujemajočih desertnih krožnikih.

Za tiramisu z malinami potrebujemo:

1 kvadratni pekač Vintage Indigo

1 paket Savoiardi piškotov

5 večjih jajc

5 žlic sladkorja

500g Mascarpone sira

3dl kave

1dl mleka

2 žlice kavnega likerja

150g malin (lahko zamrznjenih)

50g kakava v prahu

Če bomo uporabili zmrznjene maline, jih prvo odtalimo, nato skuhamo kavo in jo pustimo, da se nekoliko ohladi ter pripravimo sneg iz beljakov. Zmešamo rumenjake in sladkor in stepamo na najvišji hitrosti, dokler krema ne naraste in postane puhasta. Sladkor se mora popolnoma vezati v rumenjak. Z metlico nato počasi vmešamo Mascarpone sir. Dodajamo ga po žlicah in na koncu previdno vmešamo še sneg iz beljakov. Kavi dodamo liker in mleko, po okusu lahko jo tudi nekoliko sladkamo. Vanjo nato pomakamo piškote in jih zlagamo enega zraven drugega na dno pladnja. Ko prekrijemo dno s piškoti, po njih razporedimo maline in vse skupaj premažemo s polovico kreme, ter posujemo s kakavom. Nadaljujemo z novo plastjo v kavo namočenih piškotov, ki jih prekrijemo z drugo polovico kreme in za konec posujemo s kakavom v prahu.

Tiramisu vsaj za šest ur postavimo v hladilnik, da se okusi premešajo in krema nekoliko stisne. Količina sestavin zadošča za en kvadratni pekač iz kolekcije Vintage Indigo in nahrani 9 sladkosnednežev. Pomembno je omeniti tudi, da je zaradi uporabe surovih jajc potrebno nekaj previdnosti pri izbiri svežih jajc in shranjevanju tiramisuja.

Dober tek vam želimo iz Stillesa!