Product was successfully added to your shopping cart.

SKANDINAVSKI SLOG V OPREMLJANJU

Trenutno si najbrž vsi najbolj želimo ustvariti udoben prostor, ki nam bo nudil prijetno vzdušje v dolgih zimskih večerih, in kdo bi to bolje obvladal kot Skandinavci.

SKANDINAVSKI SLOG V OPREMLJANJU

Trenutno si najbrž vsi najbolj želimo ustvariti udoben prostor, ki nam bo nudil prijetno vzdušje v dolgih zimskih večerih, in kdo bi to bolje obvladal kot Skandinavci. Priznajmo si, da si vsak izmed nas želi, da bi znal dekorirati svoj dom v minimalni estetiki z ravno prav blišča. Z upoštevanjem nasvetov iz skandinavskega interiernega oblikovanja nam bo to vedno uspelo.

UMETNOST »HYGGE-A«

Pravega prevoda danske besede »hygge« slovenščina žal ne pozna, opisuje pa občutek, ki ga doživimo v toplem, domačnem, udobnem okolju, ki poudarja dobre stvari v življenju ko vas obdajajo dobri ljudje, med katerimi ste lahko to kar ste. Danci, znani kot najsrečnejši narod na svetu, so pravi mojstri te umetnosti, ki vam bodo svetovali, da ne potrebujete veliko da bi dosegli ta občutek; morda povabite prijatelje na druženje ob toplem kaminu ali sami uživajte v mehkem pletenem puloverju s skodelico vroče čokolade ob siju sveč.

NAJ BO PREPROSTO

Ko govorimo o pravilih oblikovanja, so Skandinavci nagnjeni k preprostim in funkcionalnim artiklom kar bi v osnovi lahko bilo precej hladno in dolgočasno, dokler jim ne dodajo plasti različnih tekstur. Na primer debele pletene odeje, pregrinjala ali tepih iz ovčje kože, svečnike, posode iz lesa v medenih tonih ter drobne poudarke iz svetlega kamna ali medenine. Vsak izmed izdelkov je na svojem mestu z razlogom in v harmoniji z ostalimi.

NEVTRALNO, NEVTRALNO

Bistvo »hygge-apila« in enostavnosti leži v paleti naravnih tonov, obrabljene bele, sive in pastelnih tonov v zadnjem času pa posegajo tudi po močnih temno zelenih, modrih, sivih in črnih akcentih stenah, ki prav tako ustvarijo občutek udobnega kokona, na jih pa velike grafike ali slike s tankimi okvirji prav posebej zažarijo.

 

V zimskem času smo prikrajšani za naravno svetlobo, Skandinavci pa še prav posebej in ni slučaj, da so luči in ambientalna razsvetljava pomembni pri ustvarjanju udobja. Ne samo v notranjih prostorih, tudi laterne in svečniki na oknih, balkonih ali pred vrati so nepogrešljive.