Product was successfully added to your shopping cart.

TRENDI V OBLIKOVANJU PROSTOROV

Menjava letnih časov je idealen izgovor za prenovo, popestritev ter izboljšave opreme in dekorja v naših domovih.

TRENDI V OBLIKOVANJU PROSTOROV

Menjava letnih časov je idealen izgovor za prenovo, popestritev ter izboljšave opreme in dekorja v naših domovih. Ustvarimo pravo pomladno vzdušje z novimi kosi dekorja, ter svežimi barvami in linijami.

Letos so priljubljene zemeljske, naravne barve, organske in zaobljene oblike, ki v prostor vnašajo dodatno mehkobo. Prevladujejo naravni materiali in vlakna, bistvenega pomena pa so postale tudi sobne rastline s katerimi v zaprte prostore vnašamo delček narave, celo eksotičnosti.

Med stili sta trenutno v ospredju t.i. ''Cottagecore'' in ''Japandi''.

Prvi je nadgrajena, romantična interpretacija podeželskega stila ''Granny Chick''. Brezčasne kose pohištva dopolnjujejo vzorčaste tapete, v žamet tapecirano sedežno pohištvo, zavese polne dolžine in okrogla ogledala. Z igro vzorcev in barv nas spominja na prostore v kakršnih so živele naše babice in v nas zbuja občutke udobja in nostalgije, ki nas vrača h koreninam.

Drugi je mešanica skandinavskega in japonskega stila in tako čisto nasprotje prvemu. Poudarek daje na preproste, organske oblike, naravne materiale, kot sta ratan, les, kamen in keramika, ter nevpadljive barve, kot sta siva in bela. Skandinavski »Hygge« prostoru vnaša umirjenost, japonska natančnost pa se naslanja na funkcijo in rokodelsko natančnost. Teksturo in mehkobo vnaša v prostor z oblazinjenim pohištvom, urbano džunglo pa nadomeščajo elegantne, visoke trave v vazah ali košarah.