Product was successfully added to your shopping cart.

OGLEDALA

Dekoriranje z ogledali je povsem preprosto v kolikor poznate nekaj trikov in pravil.

OGLEDALA

Ste vedeli, da v naših salonih najdete tudi pester izbor ogledal različnih oblik in dimenzij? V spletni trgovini jih ne boste našli, niso namreč najbolj primerna za pošiljanje po pošti, saj bi se med transportom lahko razbila. Celoten izbor ogledal si lahko ogledate v salonu Stilles Ljubljana BTC.

Dekoriranje z ogledali je povsem preprosto v kolikor poznate nekaj trikov in pravil.

S kreativno uporabo ogledal v vašem domu lahko le ta dobijo povsem nov pomen, saj ne služijo več le opazovanju lastne podobe ampak nam pomagajo pri projiciranju in zajemanju svetlobe, ustvarjanju iluzij in poudarjanju vaših najljubših dodatkov.

SVETLOBA

S postavitvijo ogledala poleg okna tako, da popolnoma ujame kot svetlobe in jo odbije po celotnem prostoru lahko v prostor vnesete optimalno količino naravne svetlobe.

TEKSTURA

Teksturo lahko prostoru dodate z izbiro ogledala z bolj vpadljivim okvirjem, ki bo v prostor dodal novo dimenzijo. Drugi način dodajanja teksture s pomočjo ogledala pa je, da ogledalo namestite tako, da odseva teksturiran predmet, ki je že v prostoru. Pomislite v katerem delu prostora boste preživeli največ časa in kateri kos pohištva ali predmet bi želeli iz tega mesta pod določenim kotom videti tudi v ogledalu. Večje ogledalo vam bo tu dopustilo tudi več prostora za premike po prostoru. Ogledalo lahko postavite tudi tako, da boste v njem gledali npr. odsev vašega čudovitega vrta, ob čemer boste prav gotovo v prostor vnesli tudi dodatno naravno svetlobo.

NAD POHIŠTVOM

Širina ogledala obešenega nad toaletno mizico, komodo ali npr. kaminom naj ne bo večja od širine kosa pohištva nad katerim le to visi. Ko izbirate obliko, barvo in teksturo ogledala, ki najbolje dopolnjuje sobo, naj bo le to nad ali med pohištvenimi kosi postavljeno simetrično, ne da bi se dotikalo stropa.

ILUZIJA PROSTORA

Večje kot je ogledalo, večji bo izgledal prostor v katerem se nahaja. Pazljivo izberite prostor zanj – glede na odsev, ki ga želite videti v njem. V kolikor ga na primer postavite nasproti okna boste prostor optično povečali, poleg tega pa boste vanj vnesli naravno svetlobo in zelenje.