Product was successfully added to your shopping cart.

NASVETI ZA UREDITEV POLIC

Stvari s katerimi se obkrožimo doma pripovedujejo našo zgodbo, zato je pomembno, da v nas vzbujajo pozitivne občutke.

NASVETI ZA UREDITEV POLIC

Morda se sliši očitno, vendar je najbolj pomembno, da police okrasite s predmeti, ki vam nekaj pomenijo. Lahko so to zakladi, ki ste jih prinesli seboj z nedavnega potovanja, fotografije vaših najdražjih, izbor najljubših knjig.. Prostor, ki ostane pa seveda zapolnimo z dekorativnimi predmeti, ki so nam preprosto všeč.

Odlična izbira za zapolnitev praznega prostora so različne dekorativne skulpture in globusi, ljubitelji knjig pa se bodo razveselili tudi posebnega držala za knjige, ki bo dodatno popestrilo polico in poskrbelo, da bodo najljubše knjige ostale na svojem mestu.

Tudi zelenje je super popestritev. Že nekaj rastlin na policah bo poživilo celotno sobo. Izberite takšne, ki se vam zdijo najbolj vizualno privlačne, upoštevajte pa tudi kako zahtevne so za vzdrževanje, ter koliko časa ste jim pripravljeni nameniti.

Fotografije vaših najdražjih najlažje razstavite v namiznih okvirjih, lahko pa uporabite tudi stenske okvirje, katere preprosto naslonite na steno.

Ob razporejanju predmetov bodite pozorni na njihovo višino. Kadar skupaj postavimo predmete različnih višin nas ti vizualno bolj pritegnejo, ne glede na to ali gre za edinstveno umetniško delo ali elegantno, sodobno vazo.

Kombinacija večjih in manjših kosov ustvari uravnotežen, večplastni videz. Vedno najprej postavite na svoje mesto večje in višje predmete, šele nato naj na vrsto pridejo manjši. Škatle, košare, velike sklede in slike so odlična izbira tako za osnovo, kot tudi zapolnitev prostora.

Kadar imate na ogled veliko barvitih predmetov, vključite nekaj nevtralnih elementov, ki bodo poskrbeli za barvno ravnovesje, sicer se vam lahko zgodi, da bodo police izgledale neusklajene in preveč natrpane. Za brezčasen, prefinjen videz polic lahko poskrbite tudi tako, da oblikujete povsem nevtralno barvno paleto, kjer so predmeti bele, črne, bež in kovinske barve vedno odlična izbira.

Stvari s katerimi se obkrožimo doma pripovedujejo našo zgodbo, zato je pomembno, da v nas vzbujajo pozitivne občutke.