Product was successfully added to your shopping cart.

BARVA LETA 2024

Na inštitut za barve Pantone so za barvo leta 2024 izbrali žametno nežen breskev ton z oznako 13-1023 Peach Fuzz..

BARVA LETA 2024

Na inštitut za barve Pantone so za barvo leta 2024 izbrali žametno nežen breskev ton z oznako 13-1023 Peach Fuzz. Kot pravijo, so v iskanju odtenka, ki odraža našo hrepenenje po bližini in povezanosti, izbrali barvo, ki izžareva toplino in sodobno eleganco.

Dodajanje mehkega in prijetnega odtenka Peach Fuzz v notranjem oblikovanju in dekorju doma ustvarja prijetno vzdušje, a je sama po sebi premočna, da bi vanjo odeli celoten prostor, zato bo barva dobrodošla bolj pri izbiri dodatkov in dekorja, kar pa napoveduje številne, raznolike barvne kombinacije.

Temne barve, od globokih čokoladno rjavih (predvsem pri izbiri lesa), črnih pa vse do globokih modrih in zelenih, bodo igrale ključno vlogo pri uravnoteženju svetlih in nežnih odtenkov. Modra, ena izmed tistih barv, ki ne bodo nikoli izgubile priljubljenosti, bo proti koncu leta prešla iz močnejših odtenkov k nežnejšim. Obdržala pa se bo tudi umirjena zelena, kateri se bodo pridružili tudi globji, temni odtenki.

Vsestranska vijolična bo še naprej omogočala eksperimentiranje z različnimi barvnimi kombinacijami, barvo leta bodo lepo dopolnili predvsem njeni umirjeni, mehkejši odtenki. Prav tako bodo ostale priljubljene različne nianse rožnate, od nežnih pudrastih pa vse do živahnih odtenkov rdečila. Ponovno se bodo pričeli pojavljati odtenki rdeče in terakote. Govori pa se tudi, da bosta sijoča rumena in oranžna, poleg marelične, ''IT'' barvi letošnjega leta, še posebej kadar bosta uporabljeni v kombinaciji ali pa zmešani skupaj v barvo jantarja.

Svojo priljubljenost bodo obdržali tudi brezčasni, topli, nevtralni odtenki, ki so v zadnjih letih postali nova najljubša izbira oblikovalcev, saj zagotavljajo energično a trdno osnovo barvnih palet v interierju, ter v prostorih ohranjajo toplino, navkljub vplivom LED osvetlitve.