Product was successfully added to your shopping cart.

ZDRAV ZAJTRK IZ NAJLJUBŠE SKODELICE

Pravijo, da je zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, zato z vami delimo osnovni recept za pripravo domače granole brez sladkorja

ZDRAV ZAJTRK IZ NAJLJUBŠE SKODELICE

Pravijo, da je zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj z njim naše telo dobi energijo, ki jo nujno potrebujemo za dober začetek dneva. Se pa pogosto zgodi da nam zjutraj za pripravo zdravega zajtrka zmanjka časa in marsikdo zato zajtrka sploh ne je ali pa poseže po raznih pekovskih izdelkih kot so rogljički in žemljice ali pa klasičnih, v trgovini kupljenih sladkih kosmičih... 

Ena izmed možnih rešitev je priprava domače granole, brez kupa sladkorja in le iz zdravih sestavin, ki so nam zares všeč. Pripravimo jo v naprej, večjo količino, nato pa le še uživamo v čudovitih jutrih.

OSNOVNI RECEPT ZA GRANOLO:

tri skodelice ovsenih kosmičev

ena skodelica mandljev

ena skodelica lešnikov

dve žlice cvetličnega medu

žlica kokosovega olja

Osnovna sestavina dobre granole so kosmiči in oreščki. Nesladkani in čim manj predelani. Najpogostejša izbira so ovseni kosmiči, lahko pa izberemo tudi npr. pirine. Dodamo najljubše oreščke, na primer mandlje in lešnike, ki jih preden jih stresemo v skledo zdrobimo, zmeljemo ali nasekljamo. Vse skupaj pa prelijemo z mešanico zdravih maščob in medu oz. drugega sladila. Odlična izbira je na primer mešanica cvetličnega medu in kokosovega olja. Za čokoladne kosmiče lahko v mešanico dodamo žličko nesladkanega kakava.

Vse sestavine zmešamo skupaj in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo v pečici ogreti na 180°C, do zlato-rjave barve, dobro je če med peko granolo vsaj enkrat nekoliko premešamo. Ko pekač vzamemo iz pečice granolo ponovno premešamo in pustimo na pekaču, da se ohladi.

K ohlajeni granoli lahko dodamo še poljubno suho sadje, na drobno narezano temno čokolado ali kokosov čips, nato pa jo shranimo v posodo s pokrovom.

Naslednje jutro ko se nam mudi v službo tako vzamemo iz omare le svojo najlubšo skodelico, vanjo damo nekaj žlic pravega grškega jogurta, ga posujemo našo domačo granolo ter po želji dodamo še nekaj sadja - super izbira so na primer sveže borovnice ali kakšno drugo jagodičevje in zdrav zajtrk je pripravljen.

Da boste zajtrkovanje zares vzljubili pa poskrbite z izbiro lepega pogrinjka, šopka cvetlic v vazi in lepe skodelice, ki jih najdete tudi v naših salonih in v spletni trgovini.