Product was successfully added to your shopping cart.

VELIKONOČNI ZAJTRK

Le še dva dni in družili se bomo ob velikonočnem zajtrku.

VELIKONOČNI ZAJTRK

Le še dva dni in družili se bomo ob velikonočnem zajtrku. Navadno v družinskem krogu, lahko pa seveda tudi s prijatelji.

Na večini velikonočno pogrnjenih miz se bodo tradicionalno znašli pirhi, šunka, kruh, hren in potica. Temu primerno seveda pripravimo praznično pogrnjeno mizo in pogrinjke za velikonočni zajtrk. Zagotovo velja, da je vsaka jed še slajša, v kolikor je postrežena na lepem krožniku, ter v lepem ambientu.

Poskrbimo tudi, da je hrana na mizi postrežena na lepih pladnjih ali posodicah. Jajčka na mizo postavimo v košarici, lahko pa jih zložimo tudi na etažer, na katerem prav tako lahko ustvarimo gnezdeca za jajčka, na primer s pomočjo rafije. Pogosto se na mizi znajdeta tudi sol in poper, zato gre pozornost nameniti tudi lepi solnici in posodici za poper.

Ker gre za zajtrk seveda ne manjkata niti kavica in čaj, katera prav tako postrežemo v lepih skodelicah, morda na mizo postavimo celo čajnik, nekaj pozornosti pa gre nameniti tudi priboru, v tem primeru so to lahko desertne vilice. Spomnimo se tudi na lepe papirnate servete, na katere položimo pribor.

Zajčki, kokoške in pisanice so nepogrešljiv simbol Velike noči, zato brez zadržkov nanjo postavimo tudi kakšno dekorativno figuro ali posodico z omenjenimi motivi. Mizo lahko dodatno polepšamo še s šopkom svežega cvetja ali pa vejicami na katere obesimo dekorativne velikonočne pirhe.