Product was successfully added to your shopping cart.

SVETILA V VAŠEM DOMU

V naši ponudbi najdete kar nekaj visečih, pa tudi nekaj namiznih in stoječih svetilk. Skupno vsem tem svetilom je, da v našem domu ustvarjajo ambientalno svetlobo, ki ima največji vpliv na naše razpoloženje, ima pa tudi dekorativno vrednost.

SVETILA V VAŠEM DOMU

V naši ponudbi najdete kar nekaj visečih, pa tudi nekaj namiznih in stoječih svetilk. Skupno vsem tem svetilom je, da v našem domu ustvarjajo ambientalno svetlobo. Le ta je pomembna, ker ima največji vpliv na naše razpoloženje, ima pa tudi dekorativno vrednost.

Lestenci zagotavljajo mehko svetlobo po vsej sobi, hkrati pa so iz dekorativnega vidika osrednja točka v prostoru, zato navadno izbiro ostalih svetil v prostoru prilagodimo lestencu in ne obratno.

V temnejših kotičkih, ki jih svetloba lestencev ne doseže poskrbimo za dodatne vire svetlobe, na primer s stoječimi ali namiznimi svetilkami. Z njimi v prostoru ustvarjamo ravnovesje, ob čemer pomembno vlogo igrajo tudi materiali in barve, pomembna je tudi izbira ustreznega senčnika, saj je od njega odvisna usmerjenost in prepustnost svetlobe. Svetilka poleg kavča ali postelje na primer deluje kot ambientalni vir svetlobe, v kolikor zagotavlja dovolj močno, po možnosti tudi usmerjeno svetlobo, pa tudi kot delovna osvetlitev za branje.

Pri izbiri ambientalnih svetil je pomembno, da ohranite enoten slog tudi kadar kombinirate luči različnih kategorij, saj bo prostor le tako lahko deloval uravnotežen.