Product was successfully added to your shopping cart.

SUROVA ELEGANCA INDUSTRIJSKEGA STILA

Realnost današnjega časa nas čedalje bolj opominja, da moramo dajati večji poudarek predelavi in recikliranju. Na tak način varujemo naš planet z zmanjšanimi količinami porabljenih surovin, energije in posledično manj odpadkov. Vse več podjetij se odloča upoštevati ekološki vidik proizvodnje in končnih produktov.

SUROVA ELEGANCA INDUSTRIJSKEGA STILA

Realnost današnjega časa nas čedalje bolj opominja, da moramo dajati večji poudarek predelavi in recikliranju.  Na tak način varujemo naš planet z zmanjšanimi količinami porabljenih surovin, energije in posledično manj odpadkov. Vse več podjetij se odloča upoštevati ekološki vidik proizvodnje in končnih produktov. 

Eno takih podjetij je tudi One World Interiors, ki svoj začetek črta leta 1988 na Nizozemskem. Njihova zgodba se je pričela pred mnogimi leti, ko jih je ljubezen do potovanj popeljala v oddaljene kraje in različne kulture. Od tam izvirajo raznoliki etnični predmeti, ki so jih začeli skrbno zbirati in so postali vir navdiha. Tako je nastalo podjetje, ki izstopa s popolnoma drugačnim konceptom in edinstvenimi končnimi izdelki - pohištvom in dodatki za dom iz recikliranih materialov. Lepe, stare, edinstvene predmete in materiale želijo obnoviti, reciklirati ali preoblikovati na način, da ne izgubijo svoje zgodbe o preteklosti. Njihova misija je izdelke prenesti v nove domove, kjer jih bodo cenili in občudovali mnoga leta. Starine so našli v opuščenih tovarnah, naplavljenih ladjah, puščavskih stanovanjih in krajih, ki so jih našli po naključju. Z minimalno obdelavo kot je le mogoče, jih želijo ohraniti v prvinski obliki. Svoje izdelke proizvedjo s pomočjo spretnih lokalnih obrtnikov in tako pomagajo družinam in manjšim tovarnam.

Industrijski stil slavi svojo prepoznavnost z močnimi in čistimi linijami, brez sledu »lepote« ter  funkcionalnostjo. Uporabljeni materiali so kovina, beton, les in steklo, ki dajejo prostoru surovo eleganco in poseben šarm s svojo prvinskostjo. Kombinacije hladne kovine in toplega lesa daje ravnovesje in ambient zaokroži v razgibano celoto. Osnovne barve so navadno nevtralne, s poudarkom na sivi, beli, črni in bež barvi. Kombinacije pa lahko vedno popestrimo s pridihom oranžne ali rumene. Prav tako do izraza pridejo temne in hladne barve, kot so indigo modra in temni odtenki vijoličaste ali zelene.

Industrijski kosi se odlično podajo v zelo različne sodobne ambiente, zato jih lahko najdemo tako v luksuznih vilah kot v domovih in pisarnah. Ker slog izhaja iz tovaren in skladišč, ki so tradicionalno veliki in odprti prostori z visokimi stropovi, ni prenetljivo, da ureditev ponavadi pride do največjega izraza ravno v takšnih prostorih. Vse kar ne bi postavili v sobo s »shabby chic« stilom ali v otroško sobo, se bo lepo skladalo z industrijskim stilom. To so lahko razni kosi z umetniško vrednostjo, kot so vaze, kipi, svečniki ali celo stare ključavnice. Lepo se podajo tudi leseni zabojii ali celo prometni znaki in različne table z napisi. Veliko priljubljenost so dosegle luči, ki z minimalnimi potezami in različnim oblikovanjem kovinskih palic naredijo izviren in hkrati preprost izdelek. Star kovinski čajnik uporabimo za vazo in pločevinke naj postanjeo korita za rože. Vse se da ponovno uporabiti le z malo domišljije.