Product was successfully added to your shopping cart.

PROVANSALSKA MILA Z UMETNIŠKIMI POSLIKAVAMI

V Salonu Stilles Ljubljana prvič zastopamo francosko podjetje La Savonnerie de Nyons, ki izdeluje visoko kakovostna biološka mila. Ustanovljeno je bilo leta 2012 v francoskem naselju Nyon, ki je del Provanse, bogatem s polji sivke, bombaža ter oljk.

PROVANSALSKA MILA Z UMETNIŠKIMI POSLIKAVAMI

V Salonu Stilles Ljubljana prvič zastopamo francosko podjetje La Savonnerie de Nyons, ki izdeluje visoko kakovostna biološka mila. Ustanovljeno je bilo leta 2012 v francoskem naselju Nyon, ki je del Provanse, bogatem s polji sivke, bombaža ter oljk. Prav iz okolja, kjer izdelujejo milo, izvira večina njihovih surovin najvišje kakovosti. Prikupne ploščice različnih oblik, barv in vonjev so izdelana izključno iz rastlinskih sestavin, obogatena z oljčnim oljem in bio karitejevim maslom.

Že ob odpiraju njihove pošiljke je iz lično pakiranih škatlic omamno dišalo po Provansi. Vonji sivke, mandeljnov, oljk ter limonske trave s svojo svežino in mehkobo prijetno odišavijo telo in prostor ter nam v mislih pričara potep po tej slikoviti pokrajini Francije. Prepričajo pa ne le sestavine in vonj. Mila so pakirana v škatlicah, opremljenimi z ilustracijami slikarja Luca Mazana Drome, ki je prav za to kolekcijo naredil posebne, po našem mnenju zelo prisrčne »vintage« risbe v različnih temah. Mila so tako prava mojstrovina izdelovalcev in umetnika, ki se skupaj zaključujejo v prikupen, dišeč in kakovosten izdelek. Škatlice so lahko zelo simpatično darilo za ljubitelje umetnosti in dišav. Prav zaradi poslikav se jih lahko uporabi za dekoracijo vaše kopalnice in doma, saj bodo s svojimi upodobitvami prostoru dala provansalski pridih in lepo popestrila ambient.

Slikar si je za dana mila zamislil več tem. Pri prvih je navdih črpal iz čarobnega Pariza, pri drugih so ga očarala neskončna polja cvetoče sivke in idila provansalskega podeželja. Teme za svoje delo je iskal tudi v zgodovini in načinu življenja tamkajšnjih prebivalcev. Tako so izpod njegovih rok nastale zgodbe, ki prikazujejo njihovo druženje, delo ter aktivnosti. Izpustil pa ni niti uživaškega dela Francozov. Ples v kabaretih in igranje parižanskih umetnikov je uprizorjen na eni izmed njegovih kolekcij. Ker je želel tamkajšnji duh predstaviti v celoti, se je dotaknil tudi živalskih tem. Tako so nastale prisrčne upodobitve mačk in petelinov z različnimi motivi. Ker je umetnik zajel tako slikovito paleto tem za ustvarjanje, je kolekcijo mil približal širšemu občinstvu. Prav zaradi tega si lahko prav vsak izbere sebi najljubšo različico.