Dopolnili smo ponudbo Mynte kolekcije in dodali več različnih skodelic, skled, podstavkov za torto, krožnikov, vrčev in čajnikov v sivih, modrih in belih odtenkih. Kolekcija je izredne kvalitete, izdelana iz lončevine in se lahko uporablja v pečici, mikrovalovni pečici, pomivalnem stroju in zamrzovalniku.
Ker nove barve kolekcije spominjajo na morje in ker se v teh vročih poletnih dneh prav gotovo vsem prileže super sočna in osvežilna skutina torta s svežimi jagodami pa vam razkrivamo tudi recept za poletno jagodno krasotico.
SKUTINA TORTA Z JAGODAMI (sestavine za pekač premera 24cm):
Piškotna podlaga:
200g maslenih piškotov
100g masla
Smetana za stepanje
Skutin nadev:
6 jajc
1000 g skute
400 g kisle smetane
300g sladkorja
60 g gustina
Vanilijev sladkor
Sok ene limone
Limonina lupinica pol limone
Jagode in želatinast tortni preliv:
1kg svežih jagod
2 vrečke tortnega preliva
0,5 l jagodnega soka
Pečico ogrejemo na 170. Nato najprej na nizki temperaturi stopimo maslo. Piškote zdrobimo in jim primešamo stopljeno maslo in smetano za stepanje – le toliko, da se piškoti in maslo lepše povežejo med seboj in se podlaga ne drobi.
Maso stresemo v pekač za torto premera 24cm, ki smo ga predhodno premazali z maslom in jo dobro pritisnemo ob podlago. Potisnemo v pečico in pečemo 5minut.
Medtem ko se podlaga peče, ločimo rumenjake od beljakov in rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. V drugi posodi zmešamo skuto, kislo smetano, gustin, limonin sok in limonino lupinico in vse skupaj počasi vmešamo med rumenjake.
Beljake stepemo v čvrst sneg in jih previdno z metlico umešamo med preostale sestavine.
Maso vlijemo v pekač na tortno podlago in pečemo približno uro in pol v pečici na 170C.
Ko je torta pečena je zelo pomembno da jo pustimo v pečici dokler se ne ohladi. Pečico ugasnemo in torto ob priprtih vratih pečice pustimo, da se počasi ohladi, najbolje čez noč.
Ko je torta dobro ohlajena jo prestavimo v hladilnik in se lotimo priprave jagod. Le te operemo, jim odrežemo zelene lističe in jih razpolovimo. Na debelo jih razporedimo jih po vrhu torte in prelijemo s tortnim prelivom narejenim po navodilih proizvajalca, le da namesto vode uporabimo jagodni sok, nato pa torto še za kakšno uro postavimo v hladilnik, da se tortni preliv strdi in se torta do dobra ohladi.
Pa dober tek!